Aile ile birlikte vakit geçirmenin keyifli yollarından biri de araba yıkamak oluyor. Araba yıkama sıradan bir temizlik işi görünen bu aktivite doğru bir şekilde planlandığında çocuklarınızla eğlenceli bir oyuna dönüşebiliyor. Yetişkinler için de keyifli vakit geçirirken aynı zamanda rutinlerinin de tamamlandığı bir gün olabiliyor. Arabanızın temizlenmesini sağlayacak bu aktivite aynı zamanda aile bağlarınızı da güçlendirecek. Peki araba nasıl yıkanır? Tüm aile fertlerinin katıldığı, görev paylaşımlarının olduğu ve eğlenceli garanti araba yıkama etkinliğine dair ipuçlarına bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

İçindekiler

Malzemeleri Hazırlamakla Başlayabilirsiniz

Eğlence dolu araba yıkama macerasına başlamadan önce gerekli olan malzemeleri hazırlamakla başlayabilirsiniz. Araba yıkamaya başlamadan önce gerekli malzemeleri hazırlamak aktivitenizin bölünmemesine olanak sağlayacaktır. İhtiyacınız olan malzemeler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • 1 kova su
  • Yumuşak sünger ve mikrofiber bez
  • Araba yıkama deterjanı
  • Kurulama bezi
  • Su hortumu
  • Lastik fırça
  • Elektrikli süpürge

Verilen bu malzemeleri çeşitlendirebilir veya kullanmayacağınız ürünleri çıkartabilirsiniz.

Görev Dağılımı Yapın

Araba temizliğine başlamadan önce aracın hangi bölümünden kimin sorumlu olduğunu belirleyebilirsiniz. Araba yıkamak bir ekip işi olduğundan çocuklara farklı görevler vererek sorumluluk almalarını sağlayabilmeniz mümkün. Örneğin biri ön ve arka camları temizlerken biri kapılardan sorumlu olabilir bir diğer kişi ise lastiklerin temizliğinden sorumlu olarak temizliği tamamlayabilir. Böyle herkes işbirliği içinde bulunarak arabanın yıkanmasına katkı sağlar.

Köpük Savaşı ile Araba Yıkama Eğlencesini Başlatın

Çocuklar birlikte evde araba nasıl yıkanır sorusunun cevaplarından biri köpük savaşıyla başlıyor. Çocuklar köpüklerle oynamayı sevdiğinden siz de araba yıkamayı onlar için keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. Araba deterjanları ile köpük savaşını başlatarak hem arabayı köpükleyebilir hem de kendiniz köpüklenebilirsiniz. Tabi öncesinde arabanın üstündeki tozları sudan geçirmek eğlenceyi daha etkili kılacaktır. Köpükleme işlemi sırasında ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliğini de sağlayabilirsiniz. Aracın her yerini köpükledikten sonra yumuşak bir sünger yardımıyla temizliğe girişebilirsiniz.

Araba Temizlemeyi Bir Yarış Haline Getirebilirsiniz

Araç temizliği yaparken titizlik önemli bir nokta. Bunun için "kimin camı en temiz olacak" yarışı başlatarak yapılacak işleri eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz. Yapacağınız her yarışmanın sonunda ise minik ödüller ile kazananı ödüllendirebilirsiniz. Böylece araba yıkamanın ikinci adımı olan aracın her yerinin köpüklenerek yıkanması ile oluşan kirlerden kurtulabilirsiniz. Köpükleme işlemi bittikten sonra aracın tüm yüzeyine su tutarak köpük ve kirlerden kurtulabilir, kurulama işlemine geçebilirsiniz.

Kurulamaya Geçebilirsiniz

Kirlerden arındıktan sonra sıra geldi kurulama işlemine. Arabanın tamamen yıkandığından emin olduktan sonra kurulamaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada mikrofiber bez kullanarak araç üzerinde iz kalmamasını sağlayabilmeniz mümkün. Her bir aile bireyinin elinde bulunan kurulama bezleri ile arkada çalacak hareketli bir şarkıyla hem dans edebilir hem de aracınızı kurulayabilirsiniz. Aracı kuruladıkça parladığını görmek her biriniz için bir ödül niteliğinde olacaktır. Araç üzerinde hiçbir ıslak alan kalmayacak şekilde yapılması gereken kurulama işlemi sonunda aracınız parlak bir görünüme kavuşacaktır. Tüm aracın kurulama işlemi bittikten sonra son bir rötuş olarak araba camlarını tekrar silerek daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Araç İçini Temizlemeyi de İhmal Etmeyin

Aracın dışını detaylı bir şekilde temizledikten sonra araç içini temizlemeyi de ihmal etmeyin. Araba iç temizliği için süpürge kullanmanız araç içinde yer alan toz ve kirlerden kurtulmak için size yardımcı olacaktır. Aracın içini süpürdükten sonra temiz yine aile bireyleri arasında iş bölümü yaparak aracın tozunu alabilirsiniz. Her bir aile bireyine bir bölümü vererek oranın temizliğini sağlayabilir hem de iş bölümü yapabilirsiniz. Araç içi temizleyici ürünler kullanmak temizliği daha kalıcı kılacaktır.

İçindekiler