Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler aracına atladığı gibi soluğu kampta alıyor. Doğanın kollarını kendilerini bırakarak stresten uzaklaşmak için en iyi yollardan biri olan kamp size harika bir ortam sunuyor. Doğada çadır kurup vakit geçirirken unutulmaz anılar elde etmek de bu harika deneyimin bir parçası. Fakat kampta yalnızca çadır kurup doğanın tadını çıkarmak yeterli değil. Kamp deneyiminizi unutulmaz kılmak için aktiviteler ile bu anlarınızı zenginleştirebilmeniz mümkün. Peki kampta neler yapılır? Doğayla iç içe vakit geçirirken aynı zamanda sevdiklerinizle keyifli anlar geçirebileceğiniz birçok etkinlik yer alıyor. Sizin için kamp maceranızı renklendirecek çeşitli aktiviteleri araştırdık. İşte kampta eğlenceli vakit geçirmek için neler yapabileceğinize dair birkaç ipucu!

İçindekiler

Doğa Yürüyüşü

Sevdiklerinizle vakit geçirmek için kampta ne yapılır, sorusunun cevabı hiç şüphesiz ki doğa yürüyüşleri oluyor. Sevdiklerinizle beraber yapacağınız yürüyüşlerle farklı deneyimler kazanabilirsiniz. Doğayı incelerken aynı zamanda paylaşacağınız kişilerin de yanınızda olması geçireceğiz vakti daha anlamlı kılabilir. Hem çevreyi keşfetmek hem de egzersiz yapmak için harika bir fırsatı da yakalamış olursunuz. Farklı bitki ve hayvan türlerini gözlemleyebilir kampınızı verimli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Kamp Ateşi ve Mangal

Kamp yapmanın olmazsa olmazlarından biri de kamp ateşi oluyor. Sevdiklerinizle beraber kamp ateşi etrafında yapacağınız sohbetler ile unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Ateşin etrafında marshmallow kızartmayı da unutmayın. Hatta ateş başında birbirinize hikayeler anlatarak da kamp günlerinize heyecan katabilirsiniz. Tüm bunların yanında mangal yaparak da sevdiklerinizle güzel bir yemek hazırlayabilir, lezzetli bir deneyim geçirebilirsiniz.

Su Aktiviteleri

Kampta nasıl vakit geçirilir, sorusunun cevaplarından bir diğeri de su aktiviteleri oluyor. Eğer kamp alanınız deniz veya göl gibi sulak alanlara yakınsa çeşitli su aktivitelerine katılabilirsiniz. Balık tutabilir, kano ile gezintiye çıkabilir, dalış yapabilir veya tekne gezintisine çıkabilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek ve eğlenmek için mükemmel bir aktive olan su aktivitelerini mutlaka değerlendirmelisiniz. Dilerseniz su sporları ekipmanları kiralayabilir keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Doğa Fotoğrafçılığı

Kampta yapılması olmazsa olmaz aktivitelerden biri de doğa fotoğrafçılığı oluyor. Doğanın kalbine kadar gelmişken bu unutulmaz anları fotoğraflamadan da olmaz. Doğanın güzellikleri olmak üzere geçirdiğiniz güzel zamanları da fotoğraflayarak bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz. Üstelik profesyonel bir kameraya da ihtiyacınız bile yok. Telefon kameranız da harika kareler yakmayabilmeniz için size yardımcı olacaktır.

Meditasyon ve Yoga

Kamp yaparken ruhunuzu tam anlamıyla dinlendirmek istiyorsanız meditasyon ve yoga başvurabileceğiniz harika iki aktivite olarak sizleri bekliyor. Doğanın huzur verici atmosferi içerisinde meditasyon ve yoga yapmak zihninizi dinlendirmenin ve stres atmanın en iyi yolları arasında. Kamp alanında kendinize uygun sessiz bir köşe bulup matınızı serebilir doğanın seslerini dinleyerek yoga ve meditasyon yapabilirsiniz. Böylece kamp deneyimlerinizi zenginleştirebilir sevdiklerinizle birlikte daha spiritüel bir vakit geçirebilirsiniz.

Kamp Oyunları

Kamp yaparken vakit geçirmelik oyunlar oynayabilirsiniz. Böylece gerek kendi içinizde gerekse diğer kamp yapanlar ile sosyalleşebilir aynı zamanda eğlencenin de tadını çıkarabilirsiniz. Bu oyunlar, voleybol oynamak, ip atlamak gibi fiziksel aktiviteler olabileceği gibi masa ve kart oyunları da olabilir. Sessiz sinema, vampir köylü, şişe çevirmece gibi oyunlar kamp yaparken vaktinizin daha keyifli geçmesine yardımcı olacaktır.

Yıldızları Seyredin

Kampta sakin vakit geçirmek istiyorsanız da doğanın sunduğu muhteşem manzaraları kaçırmamız gerekiyor. Sevdiklerinizle birlikte uzanarak yıldızları seyredebilir, birbirinizle hayallerinizi paylaşabilirsiniz. Ya da kutup yıldızı gibi yıldızları bulmaya çalışarak sakin ve huzurlu anlar yaşayabilirsiniz.

Siz de rahat bir kamp deneyimi yaşamak için geniş araç filomuzdan kamp süreniz boyunca araba kiralayabilirsiniz.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler