Batı Karadeniz Bölgesi'ne dahil olan Bolu, doğal güzellikleriyle öne plana çıkan şehirler arasında. Huzur dolu atmosfere sahip olan bu şehir kamp severlerin de en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak bulunuyor. Yemyeşil ormanları, berrak gölleri ve serin yaylalarıyla şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyenler için de tercih edilen yerlerden biri. İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere yakınlığı ile de ön plana çıkan Bolu, hafta sonu kaçamaklarının da en gözde alanları arasında bulunuyor. Peki Bolu kamp alanları nerelerdir? Bu yazımızda sizin için Bolu'nun eşsiz güzelliklerine sahip kamp alanlarını inceledik. İşte hafta sonlarını renklendirebileceğiniz o kamp alanları!

İçindekiler

Abant Gölü Kamp Alanı

Bolu denildiğinde ilk aklımıza gelen Abant Gölü, elbette ki kamp alanı ile de öne çıkan yerlerden biri. Abant Tabiat Parkı içerisinde yer alan bu kamp alanı doğal güzelliklerin içinde kamp severlere harika bir manzara sunuyor. Abant Gölü'nün harika manzarası eşliğinde kamp yapabileceğiniz bu yerde farklı aktiviteler de gerçekleştirebilirsiniz. Park içerisinde yürüyüş parkurları, restoranlar ve piknik alanları gibi çeşitli yerler bulunuyor. Farklı avantajlar da sunan Abant Gölü kamp alanı harika bir kamp deneyimi yaşayabilmenize olanak sağlıyor. Üstelik ulaşım olarak da kolay olan bu kamp yeri Bolu merkeze 37 km uzaklıkta. Özel aracınız veya merkezden kalkan Mudurnu ve Örencik minibüsleriyle gelebilirsiniz.

Yedigöller Kamp Alanı

Bolu'nun en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunan Yedigöller, doğal güzelliklerinin yanında sunduğu kamp alanı ile doğa severleri kalbinde ağırlıyor. Yedigöller kamp alanı olarak ayrı bir alana da sahip olan bu yerde her mevsim kamp yapabilmeniz mümkün. Kamçılar için ideal yerler arasında olan Yedigöller, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp doğayla vakit geçirmek için birebir. Yedi farklı gölün bulunduğu bir park olan bu kamp alanı, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Bolu kamp alanı listesi içerisinde de ilk sıralarda yer alan Yedigöller kamp alanında kuş sesleriyle uyanmak paha biçilemez bir his yaratıyor. Üstelik fotoğraf tutkularına da harika kareler yakalamasına yardımcı olacaktır.

Aladağlar Kamp Alanı

Aladağlar kamp alanı, Bolu'nun sevilen bir diğer kamp alanlarından biri olarak biliniyor. Kamp yapmanın yanında doğa sporlarına da ilginiz varsa o zaman bu yer tam sizlik. Aladağlar kamp alanı trekking ve tırmanış tutkunları için popüler yerler arasında yer alıyor. Yüksek rakımlı bu yerde bolca temiz hava, eşsiz manzaralar ve doğa ile baş başa kalacağınız o eşsiz anlar bulunuyor. Kamp alanında tuvalet ve su gibi temel ihtiyaçlar da karşılanarak Bolu kamp yerleri arasında ilk sıraları korumayı başarıyor.

Sülüklü Göl Kamp Alanı

Bolu çadır kamp alanı olarak da bilinen Sülüklü Göl kamp alanı korunan tabiat parkları arasında yer alıyor. Şehrin karmaşasından uzakta kafa dinlenmelik yerler arasında yer alan Sülüklü Göl kamp alanı, sevilen yerler arasında bulunuyor. Şehir merkezinden uzakta olan bu kamp alanına arabanız ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Turkuaz renkli gölün kenarına atacağınız kamp ile suyun büyüsüne kapılmamak elde değil. Üstelik vahşi yaşamın çeşitliliğine de burada tanıklık edebilir, doğayı incelerken yürüyüş parkurlarında küçük bir tur atabilirsiniz.

Pürenli Yaylası Kamp Alanı

Bolu'da yalnızca göl kenarında değil yaylada da kamp yapabilmeniz mümkün. Bolunun temiz havasını içine çekebileceğiniz Pürenli Yaylası kamp alanı, deniz seviyesinden 1400 metre yükseklikte yer alıyor. Yaylada küçük ve büyük boyutlarda dere ve göller bulunarak ortamın canlılığını arttırıyor. Piknik alanları, yürüyüş parkuru, ücretsiz otopark ve temiz su imkanıyla rahat bir kamp deneyimi yaşayabilmenize de yardımcı oluyor.

İçindekiler