Doğanın kalbinde, şehir yaşamından uzak ve bol temiz hava içeren bir kamp tatili yapmaya kim hayır diyebilir ki? Hele de bu tatil Avrupa’nın en güzel, keşfedilmemiş yerlerindeyse… Avrupa’nın doğal ortamlarını keşfetmek, doğayla iç içe olmak, çadır kampıyla adeta inzivaya çekilmek isteyenler için Avrupa’daki kamp alanlarını derledik. Gelin Avrupa’daki en güzel çadır kamp alanlarını birlikte keşfedelim!

İçindekiler

Çadırla Avrupa’yı Keşfetmek İsteyenlere: En Güzel Kamp Alanları

Çadırla Avrupa turu yapmak isteyen gezginler için en güzel Avrupa kamp alanlarını listeledik. İşte o liste:

Alp Dağlarına Karşı Çadır Kampı: Interlaken – İsviçre

Alp dağları arasında yer alan Interlaken şehri, İsviçre’deki en popüler kamp alanları arasında yer alıyor. Bu bölgede çadır kampı için çeşitli yerler bulabilir ve Avrupa ücretsiz kamp keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. İsviçre’deki popüler kamp alanlarından bir diğeri de Bern. İsviçre’nin başkenti Bern, Zürih’e 120 km uzaklıkta bulunuyor. Ülkenin en büyük kanyonu olan Creux du Van kanyonuna da ev sahipliği yapan Bern’de kamp yapmak için çok sayıda alternatif mevcut.

Doğal Güzellikler ve Tarihi Atmosfer Bir Arada: Cinque Terre – İtalya

Türkçe’ye “beş diyar” olarak çevrilen Cinque Terre, Ligurya’da bulunan beş köyün oluşturduğu bir bölge. Bu bölge hem doğal güzellikleri keşfetmek hem de tarihi atmosfer solumak isteyenler için benzersiz bir alternatif. Sahil şeridi boyunca uzanan Cinque Terre, çadır kampı için tercih edebileceğiniz en iyi rotalardan. Eğer İtalya’dan bir kamp önerisi daha sunmamız gerekirse o da nispeten daha çok bilinen Abruzzo-Molise-Lazio Milli Parkı olur.

Avrupa’da Kumsal Kampı: Plage de Piémanson – Fransa

Plage de Piémanson Avrupa’da kumsal kampı yapabileceğiniz en iyi kumsallardan biri. Fransa ayrıca Avrupa’nın en büyük kanyonu Gorges du Verdon’a da ev sahipliği yapıyor. Dilerseniz burada da çadır kampı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Göle Karşı Kamp: Lake Bled – Slovenya

Göle karşı kamp yapabileceğiniz harika bir rota Slovenya Bled Gölü. Adası ve çevresindeki benzersiz manzaralarıyla ünlü bu göl, çadır kampı için en popüler rotalar arasında yer alıyor. Bled merkeze 2 km uzaklıktaki Bled Gölü içerisinde ayrıca bungalov evler de bulunuyor. Eğer çadırınız yoksa ancak yine de bu doğa harikası bölgede vakit geçirmek istiyorsanız konaklama için bu bungalovları tercih edebilirsiniz.

Göz Kamaştırıcı Göletleriyle: Plitvice Lakes National Park – Hırvatistan

Hırvatistan’daki Plitvice Lakes Ulusal Parkı; etkileyici göletleri, şelaleleri ve doğal güzellikleriyle çadır kampı için keyifli rotalardan biri. Yürüyerek parkın içindeki tüm göletleri keşfedebilir, temiz havanın ve doğanın tam kalbinde olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Avrupa’daki En İyi Kamp Alanlarından: Arsen – Hollanda

Ünüyle Avrupa’daki en iyi kamp alanlarından biri olmayı başaran D’Olde Kamp’a ev sahipliği yapan Arsen, Hollanda’nın Limburg eyaletindeki bir köy. Amsterdam’a da yaklaşık 170 km uzaklıkta bulunan Arsen, çadır kampı yapmak isteyenlerin sık sık rotasını çevirdiği yerlerden. İster kendi çadırınızla burada konaklayabilir isterseniz de yerleşik barakaları tercih edebilirsiniz. Kamp alanında tavşan, keçi, tavuk ve eşek gibi hayvanlar da beslendiği için bu bölge çocuklarla da rahatlıkla tercih edilebilecek kamp yerlerinden. Avrupa gezinizi farklı bir deneyimle birleştirmek isterseniz siz de gittiğiniz ülkedeki popüler kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Böylece o ülkenin doğal güzelliklerini deneyimleyebilir ve unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Tatilinizi daha konforlu hale getirecek kiralık araçlar Sixt’te sizleri bekliyor! Avrupa’nın en az bilinen hazinesini, bataklıkları keşfetmek için tıklayın!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler