Akdeniz Bölgesi'nin en çok turist çeken yerleri arasında olan Antalya, popüler bir tatil destinasyonu olarak biliniyor. Lüks otelleri ve plajlarıyla ünlü olan bu yerde yalnızca lüks tatil imkanları değil doğası da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Özellikle doğada vakit geçirmeyi sevenler ve kampçılar tarafından da sıkça tercih edilen yerlerden olan Antalya, birden farklı seçeneği içerisinde barındırıyor. Akdeniz'in masmavi sularına ev sahipliği yaparken yeşil ormanları ve doğasıyla da size eşsiz güzellikler sunuyor. Antalya yapısı itibariyle her türlü kamp deneyimi arayanlar için farklı alternatifler sunuyor. Peki Antalya kamp alanları nerelerdir? Sizin için bu yazıda Antalya kamp alanlarını konu aldık, işte detaylar!

İçindekiler

Korsan Camping

Antalya çadır kamp alanları arasında doğanın içinde ormanda kamp yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız Korsan Camping tam size göre. Likya Yolu üzerinde yer alan Korsan Camping öne çıkan yerlerden biri. Kendi çadırınızı kurabileceğiniz alanlar olmasının yanında ahşap kamelyalarda da çadır kurabilir ya da bungalov evlerde kalmayı tercih edebilirsiniz. Bir aile işletmesi olan Korsan Camping’te siz de konakladığınız süre boyunca bu ailenin bir parçası gibi hissedebilirsiniz. Kuş cıvıltıları arasında kafa dinlerken dilerseniz hamakta keyif yapabilir dilerseniz korsan koyunun masmavi sularına kendinizi bırakabilirsiniz. doğa yürüyüşleri yapmak isteyenler için de ideal yerlerden olan Korsan Camping, Phaselis Antik Kenti, Çıralı ve Yanartaş gibi popüler yerlere yakın uzaklıkta olarak kısa yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz.

Phaselis Kamp Alanı

Antalya kamp alanı yerlerinden bir diğeri de Phaselis Kamp alanı oluyor. Antik kenti ile ünlü olan Phaselis kamp alanı, tarihi ve doğayı bir arada size sunuyor. Sakinliği ve doğal güzelliği ile dikkatleri çeken Phaselis kamp alanı farklı bir kamp deneyimi de yaşayabilmenize yardımcı oluyor. Çam ormanlarıyla donatılmış olan bu kamp alanı denize yakınlığı ile de doğanın her halini sizlere sunuyor. Şehirden uzaklaşmış şekilde kafanızı dinlerken aynı zamanda Phaselis'in kalıntılarını da keşfedebilir, Akdeniz'in eşsiz güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Araç ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu yerden büyük bir keyif alacağınızdan eminiz.

Olympos Mocamp

Antalya kamplarının vazgeçilmez yerlerinden biri de Olympos Mocamp oluyor. Çok eskiden beri bilinen Mocamp, kamp severlerin sıklıkla tercih ettikleri yerler arasında. Olimpos, Kumluca'da bulunan bu kamp alanı doğayla iç içe bir ortam sunuyor. Antalya kamp alanları denize sıfır yerlerinden olan Olympos Mocamp pek çok kişiye hitap edebiliyor. Kaş merkeze ulaşım kolaylığı nedeniyle oldukça iyi bir konuma sahip olan Mocamp, pek çok imkan da sunuyor. Hem deniz kenarında olması hem de ağaçların arasında yer alan bir konuma sahip olması nedeniyle kendinizi tam olarak doğanın içerisinde hissedebilirsiniz. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir, dağ bisikletine binebilir ve hatta dalış yapabilmeniz mümkün.

Kaş Evren Camping

Antalya kaş çadır kamp alanlar arasında Kaş Evren Camping ön plana çıkıyor. Harika bir manzaraya sahip olan Kaş Evren Camping, Kaş merkeze yakın olmasıyla da oldukça fazla tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Kaş’ın tertemiz denizi ve etkileyici doğasıyla harika bir kamp deneyimi geçirebilir, doğanın göbeğinde tatil yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Özellikle buraya kadar gelmişken Kaş'a özgü Kekova batık şehir turlarına da katılabilir veya dalış yapabilirsiniz. Kekova ve Demre gibi merkezlere de yakın olan Kaş Evren Camping, ile çevre ilçeleri de kolaylıkla gezebilirsiniz. Araba ile kamp yapabileceğiniz bu harika yere her sene gelmek isteyeceksiniz.

İçindekiler