Çevre bilincinin artmasıyla beraber sürücülerin araç tercihlerinde de değişiklikler meydana gelmeye başladı. Özellikle yakıt tasarrufu yapabilen araçlara yönelen sürücüler, daha ekonomik tercihlere yönelme eğiliminde. Otomobil sektöründe de son yıllarda öne çıkan hibrit araç modelleri de sürücülerin bu ihtiyaçlarını karşılayabilen arabalar olarak biliniyor. Özellikle 2024 yılına damgasını vuran hibrit araçlar, çevre dostu tasarımlarıyla piyasayı şekillendiren modeller arasında da bulunuyor. Bu yazımızda hem çevre dostu hem de uygun fiyatlı hibrit araç modellerini sizin için inceledik. İşte 2024 yılına damga vuran uygun fiyatlı o araçlar!

İçindekiler

Hibrit Araç Nedir?

2024'ün öne çıkan hibrit araç modellerine geçmeden önce hibrit araç nedir sorusunu yanıtlayalım. Hibrit araçlar hem elektrikli çalışma prensipleri hem de içten yanmalı motorla çalışan araç modelleri arasında yer alıyor. İki motor sistemine sahip olan bu araç modelleri, birlikte çalışarak aracın hareket etmesini sağlıyor. Düşü hızlarda ya da kısa mesafelerde elektrik motorunu kullanan bu araçlar hem tasarruflu hem de çevre dostu araba modelleri arasında yer alıyor. Bu özelliklerinden dolayı da pek çok sürücü tarafından tercih ediliyor. Şehir içi kullanımlarda oldukça verimli olan hibrit araçlar sevilen modeller arasında bulunuyor.

2024 Yılının İlk Yarısında Öne Çıkan 3 Uygun Fiyatlı Araç Modeli

Hibrit araç satın almak istiyor ama uygun fiyatlı da olsun diyorsanız, doğru yerdesiniz. Sizin için son zamanların en sevilen uygun fiyatlı araç modellerini araştırdık. İşte öne çıkan 2024 yılının uygun fiyatlı hibrit arabaları.

1. Fiat Panda

2024'ün hibrit araba modellerinin balında Fiat Panda geliyor. Gerek tasarımı gerekse özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken bu araç modeli hafif hibrit motor çözümü olarak da biliniyor. Hibrit motoru düşük emisyonu ve yakıt tasarruflu yapısı ile dikkatleri üzerine toplarken sürücüsüne de rahat bir sürüş imkanı sunuyor. Uygun fiyatlı hibrit araç modellerinin başında gelen Fiat Panda sürücülerin de en çok tercih ettiği araç hibritli araç modelleri arasında yer alıyor.

2. Toyota Yaris

Hibrit arabalar arasında öne çıkan modellerden bir diğeri de Toyota Yaris hibrit modeli oluyor. Yaklaşık olarak km başı 64 gr karbondioksit salınımı yapan Toyota Yaris çevre dostu tasarımıyla pek çok kişiyi etkiliyor. 4x2 çekiş sistemine sahip olan bu otomobil modeli 1490 cc'lik motor hacmine sahip olup 100 km'de ortalama 2,8 litre yakıt tüketiyor. Tasarruflu bir sistemi olan Toyota Yaris sevilen araçlar arasında yer alıyor.

3. Honda Jazz e:HEV

Hibrit araba modellerinden bir diğer ise Honda Jazz e:HEV. Piyasaya sürüldüğü günden bugüne kadar ilgi gören Honda Jazz, hibrit modeller arasında en performanslı arabalardan biri. Yaklaşık olarak 122 PS gücünde ve 253 Nm tork gücü ile rahat ve akıcı bir sürüş deneyimi sunuyor. 1498 cc benzinli motora da sahip olan bu hibrit araç modeli saatte 175 km yapabilme kapasiteye sahip. Öyle ki aracın 0 km'den 100 km'ye ulaşması sadece 6 ila 9 saniye sürmekte. Siz de hibrit ama yüksek performanslı bir araba arayışı içindeyseniz Honda Jazz e: HEV tam size göre.

Suzuki Swift Hybrid

Hibrit araç çeşitleri arasında dikkatleri üzerine çeken bir model de Suzuki Swift Hybrid oluyor. Kompakt yapısı ve çevik performansıyla sürücüleri etkileyen bu model, yakıt ekonomisiyle de adını duyurmayı başarmış durumda. Akıllı hibrit sürüş sistemine sahip olan bu model, güvenlik teknolojileri ile de görenleri hayran bırakmayı başarıyor. Maksimum hızı 180 km olan bu model 100 km'de ortalama 5 litre yakıt tüketiyor.

İçindekiler