Otomobil dünyası içerisinde en çok tercih edilen araçlardan biri olan Dacia Sandero sürücülerin gözlerinden biri. Hem işlevsel olması hem de bütçe dostu olmasıyla ön plana çıkan Dacia Sandero size aradığınız özellikleri sunabiliyor. Rumen otomobil markası olan Dacia, Sandero modeli ile kompakt bir tasarıma sahip olarak ve hatchback segmentinde yer alıyor. İlk olarak 2008 yılında tanıtılan bu model günümüze kadar farklı versiyonlarıyla gelerek geniş bir kullanıcı kitlesi kazanmış durumda. Hatchback modelleri arasında uygun fiyatlarıyla dikkatleri üzerine çeken bu model çeşitli özellikleri ile de sürücülerin beğenisini kazanıyor. Peki nedir bu özellikler? Sizi için bu yazıda Dacia Sandero incelemesi yaptık ve 2008'den bu yana ününü kaybetmeyen Sandero modeline dair detaylara değindik. İşte son çıkan modeli ile Dacia Sandero Stepway incelemesi!

İçindekiler

Tasarım ve İç Mekan Özellikleri

Dacia Sandero özellikleri arasında ön plana tasarımı ve iç mekan özellikleri çıkıyor. İç ve dış tasarımında da sadelikten yana olan Dacia markası işlevsel tasarımı ile sürüş esnasında büyük bir kolaylık sağlıyor. Keskin hatlara sahip olan dış tasarımı araca dinamik bir görünüm kazandırıyor. Ön ızgarası, led far yapısının modern formda olması, sis farlarının dizayn, geniş çamurlukların olması araca güçlü bir duruş sağlıyor. Görünüm açısından beğenilen bir tasarıma sahip olduğu söylenebilir. Bunun yanı sıra 410 litrelik geniş bagaja sahip olan Dacia Sandero, geniş bir bagaj kapısına da sahip. Bu kapının geniş olması pratik bir kullanım sağlıyor. Bagaj aydınlatma ışığı ile geceleri de rahatlıkla bagajı düzenleyebilmenize yardımcı olur. Bunun yanında bagajda yer alan askılıklar asılması gereken eşyalarınızı kolaylıkla asabilmenizi sağlar. Dacia Sandero iç tasarım özelliklerine baktığımızda sade ve basit tasarımı iç özelliklerinde de görülüyor. Bir SUV modeli olmasından dolayı geniş iç hacme sahip olması yolcuların rahatlıkla seyahat edebilmelerine olanak sağlıyor. Koltukların kumaş dokusu özenle düşünülerek hazırlanmış durumda. Aracın konsol kısmında Android ve Apple kart destekli dokunmatik ekran karşımıza çıkıyor. Böylece tek tek menü üzerinden istediğiniz özelliğe ulaşabiliyorsunuz. Ergonomik ve geniş özelliği ile rahat bir seyahat deneyimi geçirebilirsiniz.

Motor ve Performans Özellikleri

Dacia Sandero iç dizaynı kadar motor özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Dacia Sandero motor özellikleri incelendiğinde verimli bir motor yelpazesine sahip olduğunu görüyoruz. X-Tronic şanzımanı ile dahil olduğu sınıf içerisinde en ulaşılabilir otomatik vites seçeneğine sahip olduğu görülüyor. Bunun yanında farklı motor seçenekleri ile araç sahiplerine dizel, benzinli ve LPG'li motor seçeneklerini sunarak diledikleri motor yapısına sahip Sandero'ya sahip olmasını kolaylaştırıyor. Motor hacimlerini de buna bağlı olarak arttırıyor. Ekonomik bir kullanım gerçekleştirmek isteyenler için dizel motor seçenekleri öne çıkarak sık seyahat edenler için çevre dostu bir seçenek oluşturuyor. Şehir içi ve uzun yol kullanımlarda rahatlıkla kullanılabilen Dacia Sandero motor performansını en verimli şekilde gösteriyor. Yol tutuş performansı yüksek olan bu model araç hızına duyarlı direksiyonu ile sürüş ve manevra kabiliyetinde kolaylık rahat bir kullanım sağlıyor.

Teknolojik Donanımı ve Güvenlik Özellikleri

Çeşitli teknolojik donanım ile tasarlanmış Dacia Sandero sürüş güvenliğini yükseltiyor. Araç park sensörü, elektronik denge programı (ESP), yokuş kalkış desteği (HSA) ve güçlendirilmiş yapısının yanında ön ve ön yan hava yastıkları ile güvenli bir sürüş gerçekleştirmenize yardımcı oluyor. Bunun yanında arka koltuklarda bulunan İsofix bağlantısı bebek koltuğu takabilmenizi de kolaylaştırıyor. Dacia Sandero donanım özelliklerine baktığımızda ise orta konsolda yer alan dokunmatik ekranı, navigasyon, medya ve telefon bağlantısı gibi çeşitli işlevler sunuyor. Kolaylıkla araç içi imkanlara ulaşabiliyorsunuz. Mobil cihazlarınız ile de kolaylıkla entegre olarak sorunsuzca çalışabiliyor. Dolayısıyla Dacia Sandero teknolojik donanımları ve sürüş güvenlik sistemleriyle rahat bir sürüş sağlıyor.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler