Otomobil tutkunlarının kalplerini çalan klasik arabalar, pek çok kişi tarafından da büyük bir ilgiyle karşılanır. Her biri dönemin ruhunu yansıtan bu araba modelleri geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmaktadır. Dönemin ruhunu yansıtmakla da kalmayıp trendlerini de vurgular. Otomotiv endüstrisinin zirvelerinden yer alan bu araç modelleri, zarif tasarımlarının yanında güçlü motorları, tarihi önemleri ile de ön plana çıkar. Klasik arabalar bu geniş özellikleri bakımından çekiciliği ve büyüsü asla eskimez. Bu nedenle de adeta bir sanat eseri olarak da anılmaktadır. Tutkunlarına özel klasik araba modellerinin ne olduğun ve özelliklerini daha yakından inceleyelim.

İçindekiler

Ford Mustang

Klasik araba modelleri arasında en çok dikkat çeken ve en bilineni Ford Mustang oluyor. Bir Amerikan markası olan Mustang otomotiv endüstrinin sembolü haline geliştir. İlk olarak 1964 yılında ortaya çıkan bu efsanevi model, güçlü modeli ve çarpıcı tasarımlarıyla oldukça dikkat çeker. 1973 yılına kadar popülerliğini sürdüren bu araba klasik modellerinin yer aldığı kadar modern versiyonları da bulunur. Böylece geniş bir hayran kitlesi vardır.

Chevrolet Corvette

Harika bir tasarıma sahip olan Chevrolet Corvette, Amerikan spor otomobillerinin öncülerinden biri olarak bilinir. İlk olarak 1953 yılında tanıtılan bu model zarif hatları ve güçlü performansıyla akıllara kazınmış durumda. Klasik Corvette modeli ile klasik araba tutkunları ve koleksiyonerlerin koleksiyonlarında en çok talep ettiği araba modelleri arasında yer alır. Döneminin Avrupa spor otomobilleriyle rekabet edebilecek bir üretime sahip olan bu model piyasada yer alan en iyi ve şık tasarıma sahip Chevrolet modellerinden biri.

Chevrolet Impala

1971 model Chevrolet Impala, klasik otomobil modellerinin sevilen parçalarından biri. Döneminin en çarpıcı arabalarından olan Chevrolet Impala, General Motors tarafından üretilen full-size bir otomobil olarak bilinir. 1971 model Impala bu serinin en popüler ve çok satan modelleri arasında yer alır. Rahat bir sürüş deneyimi sunan Chevrolet Impala, güçlü motoru ve uygun fiyatlı olması ile de koleksiyonerlerin ve klasik araba tutkunlarının ilgi odağı olmaktadır.

Mercedes-Benz 300 SL

1952-1953 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz 300 SL klasik araba modelleri arasında öne çıkan otomobillerden biri. Bir Alman markası olan bu araba modeli, klasik spor araba modelleri arasında yar alır. Martı kanadı şeklinde tasarlanan kapıları ile dikkatleri üzerine çeken 300 SL, dönemin yenilikçi araçları arasında bulunur. Kanatlı kapıları ve harikulade tasarımı ile otomobil dünyası içerisinde efsanevi bir yeri vardır.

Jaguar E-Type

Spor klasik araba modellerinin arasında yer alan Jaguar E-Type sevilen ve oldukça ilgi gören modeller arasında yer alır. İngiliz otomotiv endüstrisinin ikonik modelleri arasında bulunan Jaguar E-Type modeli tasarımı ve gelişmiş motor özellikleriyle ön plana çıkar. Bu model klasik otomobil etkinliklerinin yıldızı olmasıyla da biliniyor olup bir nevi klasik araba modellerinin sembolü olarak da yer alır. Havalı bir tasarıma sahip olan bu modeli siz de koleksiyonlarınızda yer vermek isteyebilirsiniz.

Cadillac De Ville

Amerikan klasik araba modelleri arasında yer alan Cadillac De Villa, sevilen klasik araba modelleri arasında yer alır. 1959 model olan bu otomobil Cadillac tarafından üretilen lüks bir otomobil olarak bilinir. Şatafatlı bir iç tasarıma sahip olan Cadillac De Ville, dönemi en popüler modelleri arasında sayılmaktadır. Rahat sürüş deneyimi ile vazgeçilmez bir alan sunarken benzersiz tasarımı ile de kalplerde taht kurmayı başarmıştır.

İçindekiler