Araçlarda pek çok farklı parça yer alır. Silecekler de bu parçalardan sadece bir tanesi. Zamanla aşınan silecekler belli aralıklarla değiştirilmeli, eskiyenlerin yerine yenileri takılmalıdır. Peki, ama silecek nasıl değiştirilir? Cevabı bilmiyorsanız yazımızın devamını okuyarak konu hakkında detaylı bilgi edinmeniz mümkün. İşte, karşınızda silecek nasıl takılır, nasıl sökülür ve nasıl değiştirilir konusunun ayrıntıları!

Silecek Nasıl Sökülür?

Araçlarda silecek değiştirme işlemi, aslında son derece basit bir süreç. Aşağıdaki beş pratik adımı takip ederek aracınızın sileceklerini sökebilirsiniz.

  1. İlk adım olarak silecek kollarını doğru konumda tutmalısınız. Çoğu araçta, silecek kolları sileceklerin üst kısmında yer alırken bazı araçlarda bu kollar, sileceklerin altında da olabilir. Kısacası silecek kollarını düz bir şekilde konumlandırarak işe başlayın.
  2. Sileceklerin ucunda genellikle bir kilit bulunur. Bu kilit, sileceği silecek koluna sabitleyen küçük bir çentiktir ve çoğu durumda çıkarılabilir bir kapak altında bulunur. Kilitli kapakları açmak için bir tornavida veya küçük bir alet kullanabilirsiniz.
  3. Kilitli kapakları açtıktan sonra ise kilitlenmiş bölgeyi açığa çıkarmanız gerekir. Bu, genellikle bir düğme veya yay şeklindedir. Kilitli bölgeyi serbest bırakmak için düğmeyi veya yayı itin. Bu işlem, sileceğin kolu ve silecek arasındaki bağlantıyı gevşetir.
  4. Kilit çıkarıldıktan sonra silecek kolu ile silecek arasındaki bağlantı gevşeyecektir. Şimdi, sileceği yavaşça silecek kolu yönünde çekin. Bu işlem, sileceği silecek kolundan ayırır ve sökülmesini sağlar.
  5. Araba silecek nasıl değiştirilir, sorusunun yanıtındaki son adıma geldik bile! Silecek kolu ile silecek arasındaki bağlantıya bakın ve herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Her şey yerli yerindeyse işlem tamam demektir.

Silecek Nasıl Takılır?

Eskiyene silecekleri söktük. Peki, yenilerini nasıl takacağız? Yani Cam silecek lastiği nasıl değiştirilir? İşte cevabı!

  1. Aracınız için uygun boyutta silecek satın alarak işe başlayın. Silecekler, aracın ön ve arka camları için farklı boyutlarda olabilir. Yeni silecekleri satın alırken aracınızın kullanım kılavuzuna veya sileceklerin üzerindeki boyut etiketlerine bakarak doğru boyutları seçtiğinizden emin olun.
  2. Yeni silecekleri takmadan önce silecek kollarını doğru konumda tuttuğunuzdan emin olmanız çok önemli. Daha sonra yeni sileceğin montaj noktasını silecek kolu üzerindeki bağlantıya hizalayın. Bu bağlantı genellikle bir kol veya klips şeklinde olabilir.
  3. Yeni sileceği silecek kolu üzerindeki bağlantıya yerleştirin ve kilitlenene kadar itin. Bu, sileceğin silecek kolu üzerinde sabitlenmesini sağlar.
  4. Silecek, silecek kolu üzerindeki bağlantıya tam olarak yerleştirildiğinde kilitlenme mekanizması otomatik olarak etkinleşir. Bu, sileceğin yerinde sabitlenmesini ve yerinden çıkmasını önler.
  5. Cam sileceği değiştirme sürecinin son adımı, test etme. Yeni sileceklerin sağlam şekilde takıldığından emin olmak için silecekleri kontrol edin. Sileceklerin, camı düzgün bir şekilde temizlediğinden emin olun. Ayrıca sileceklerin sağa sola hareket edip etmediğini ve aracın camını tamamen temizlediğini de kontrol etmenizde yarar var.

Silecek Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Silecek lastiği nasıl değiştirilir, sorusuna cevap aradığımız bu yazıya, silecek değiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusu ile devam ediyoruz. İlk olarak araç sileceklerini değiştirirken güvenliği ön planda tutmalısınız. Kaldırma mekanizmasını kullanarak silecekleri yerinden çıkarın. Bu, silecek kollarının veya camın zarar görmesini önler. Ayrıca silecek kollarının ve camın temiz olduğundan emin olun ki yeni silecekleri takarken düzgün bir şekilde oturmasını sağlayabilesiniz. İkinci olarak doğru boyutta silecekleri seçtiğinizden emin olun. Aracınızın ön ve arka camları için uygun boyutta silecekleri satın alarak sileceklerin, camı düzgün temizlemesini sağlayın. Son olarak da yeni silecekleri takarken üreticinin talimatlarını dikkate alın. Her araç farklı olabilir; bu nedenle sileceklerin doğru şekilde takıldığından emin olmak için kullanım kılavuzunu veya üreticinin talimatlarını kontrol etmekte her daim yarar var. Bu adımları takip ederek silecek değiştirme adımlarını düzgün biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Arka Silecek Nasıl Değiştirilir?

Peki, arka silecek nasıl değiştirilir? Arka sileceklerin değiştirilmesi, ön sileceklerin değiştirilmesine benzer bir süreçtir; tek fark, arka cam sileceklerinin genellikle daha küçük olmasıdır. Arka silecekleri değiştirirken önce eski sileceği sökmek için silecek kolu ve montaj yuvası arasındaki bağlantıyı çözmek gerekir. Daha sonra yeni sileceği monte etmek için kullanma kılavuzuna veya sileceklerin üzerindeki talimatlara bakarak hareket edin. Yeni sileceği monte ederken de kolu doğru konumda tuttuğunuzdan ve sileceği montaj yuvasına tam olarak yerleştirdiğinizden emin olun. Son olaraksa sileceğin, camı düzgünce temizlediğinden ve etkili bir şekilde çalıştığından emin olun. Hepsi bu!

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler