Şehir yaşamı içerisinde daha basit ve ergonomik bir araç kullanmak isteyenlerin tercihi olan Citroen Ami, yenilikçi çözümleri de beraberinde getiriyor. Kompakt ve çevre dostu elektrikli araçlar arasında yer alan Citroen Ami, şehir trafiği içerisinde pratik ve ekonomik olması ile tercih ediliyor. Son model tasarımı minimalist özelliklere sahip olup elektrikli motor ile buluştuğunda, harika bir araç ortaya çıkıyor. Kullanıcı dostu tasarımı ve küçük özellikleriyle dikkatleri de üzerine çekmeyi başarıyor. Haydi gelin bu küçük ama geniş işleve sahip olan araba modelini daha yakından inceleyelim.

İçindekiler

Citroen Ami Özellikleri

Elektrikli mobilite araçlar arasında yer alan Citroen Ami, şehir içinde tercih edilen araba modelleri arasında yer alıyor. Citroen Ami özellikleri arasında küçük boyutlara sahip olsa da işlevsel ve farklı özelliklere sahip olması ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Citroen Ami teknik özelliklerini incelediğimizde bisiklet sınıfında üretilmiş olduğunu görüyoruz. Her ne kadar bisiklet sınıfında üretilmiş olsa da şehir içi kullanıma uygun olan bu kompakt araba sürücülerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretiliyor. Özellikle şehir içinde oluşan yoğun trafiği avantaja çevirmeyi düşünenler için ideal bir araç. Elektrikli Citroen Ami, kısa sürede şarj olması, sürüş kolaylığı be geniş menzil aralığı ile beklenilenin üstünde bir performans gösteriyor. Citroen Ami sürüş özellikleri incelendiğinde ise sert süspansiyonları dikkat çekiyor. Özellikle iç tasarımında spor arabalarındaki koltukların kullanılması, adeta spor araba sürüş hissiyatı oluşturuyor. 8 beygir gücüne sahip olan Ami, yokuş performansı ile de sürücüleri üzmüyor. Citroen Ami menzil mesafe olarak değerlendirildiğinde 75 km menzili ile karşınıza çıkıyor. Sürücüleri yolda bırakmayacak bir performansa sahip olan Citroen Ami, eksiksiz stabilitesi ile yol tutuşu güvenli bir yolculuk sunuyor.

Citroen Ami Tasarım Özellikleri

Citroen Ami incelemesinde sıra geldi tasarımına. Ön ve arka tasarımı hemen hemen aynı olan Citroen Ami, kompakt boyutu ile trafikte dikkatleri üzerine çekiyor. Citroen Ami kaç kişilik sorusu bu küçük boyutları ile en sorulan sorular arasında. Citroen Ami hafif kompakt boyutlarda bir araç olup kolay hakimiyet kuruluyor. Citroen Ami içi özenle tasarlanarak yerden kazanılmaya çalışılmış. İç kapı kolları bant şeklinde olan bu araç spor arabaları andırıyor. Aracın iç bölümünde bir valiz askısı, telefon tutacağı USB portu girişi, kapı ceplerinde file gibi küçük ama araç içinde konfor sağlayan özellikler mevcut. Bu açıdan Citroen Ami aksesuar açısından elverişli bir araç modeli diyebiliriz. Camları düz olarak tasarlanan bu araçta tek bir aracın küçük olmasından dolayı tek silecek bulunuyor. Aracın kapı camları yukarıya doğru açılarak rahat bir kullanım sunuyor. Citroen Ami ehliyet konusunda da diğer araçlardan farklılık gösteriyor. Küçük ebatlara sahip olmasından dolayı 18 yaş ve üstü B1 ehliyetine sahip olan herkes tarafından kullanılabiliyor.

Citroen Ami Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Citroen Ami şarjı ne kadar gidiyor?

Elektrikli bir otomobil olan Citroen Ami şarjı, 220 V'tur. Yaklaşık olarak 3 saatte tam şarj olabilen bu araç ev prizi ile de şarj edilebiliyor. Kısa mesafe ve günlük kullanımlara uygun olan bu aracın bataryası 75 km menzil mesafesi için yeterlidir.

Citroen Ami güvenli mi?

Merak edilen sorulardan bir tanesi de Citroen Ami güvenli mi sorusu oluyor. Diğer araçlara göre pek güvenlik sisteminin olmadığı Citroen Ami de güvenlik sorgulanıyor. Fakat tüm bunlara karşın manevra yeteneği ve yol tutuşu iyi olan Ami'ye güvenebilirsiniz. Kolay hakimiyet kurulabilen bu araçlar güvenli bir sürüş sunuyor.

Citroen Ami kaç basıyor?

Citroen Ami max hız sınırı 45 km/s olup 75 km menzile sahiptir.

Citroen Ami'de bagaj var mı?

Citroen Ami küçük bir yapıya sahip olması nedeniyle bagajı olmadığı düşünülebilir. Fakat yaklaşık 63 L bagaja sahip olan bu işlevsel mobilite size tüm imkanları sunuyor.

Citroen Ami otoban ve çevreyolları için uygun mudur?

Citroen menzil mesafesi ve motor gücü incelendiğinde maksimum 45 km hız limitine sahip olması ile otoban ve çevreyolu gibi trafiğin hızlı aktığı yerler için uygun değildir. Yalnızca şehir içi kullanımlarda tercih edilmesi tavsiye edilir. Böylece Citroen Ami uzun yol için de uygun bir araç olmadığı söylenebilmektedir.

İçindekiler