Araç sahiplerinin araçlarını korumak için kullandığı araç brandası, park halindeki araçlar için önemli sayılabilecek detaylar arasında yer alıyor. Peki araç brandası nedir, tam olarak ne işe yarar? Araçları dış etkilerden korumak amacıyla kullanılan araç brandaları çeşitli özellikleri ile ön plana çıkıyor. Pek çok avantaja sahip olan araç brandalarının kullanımı da oldukça fazla. Sizin için araç brandası nasıl ve ne için kullanılır sorularını araştırdık ve bu yazımızda yer verdik. İşte araç brandası kullanımına dair o detaylar.

İçindekiler

Araç Brandası Nedir, Ne İşe Yarar?

Araç brandasının nasıl kullanıldığına geçmeden önce ne demek olduğuna bakalım. Araç brandaaraba, motosiklet, karavan gibi çeşitli araçlara uygun bir üretilen ve taşıtları dış etkilerden koruyan bir nevi örtü olarak biliniyor. Su geçirmez olması ve dayanıklı malzemelerden üretilmesi ile ön plana çıkan araç brandaları araçlar için önemli eşyalar arasında yer alıyor. Taşıtların tamamen üzerini örtecek şekilde tasarlanan bu ürünler, aracınızı çeşitli hava koşullarına karşı koruyabiliyor. Araç boyu ve modeline bağlı olarak da farklılaşan brandalar dilerseniz özel olarak da aracınıza uygun olacak şekilde üretilebiliyor. PVC, polyester, non-woven gibi su geçirmez ve çeşitli çevre koşuluna uygun uygun şekilde üretilen brandalar üstün koruma özellikleri ile araçlarınızı koruyor. Su geçirmez olmaları, toz ve kir tutmama özelliklerine de sahip olan bu araç örtüleri araçlarınızı güneş ışınlarına karşı da koruyor.

Araç Brandası Nasıl Kullanılır?

Şimdi de gelelim araç brandası nasıl takılır ve kullanılır, sorularının cevaplarına. Kullanım açısından oldukça basit olan oto brandası, birkaç adımda aracınızı dilediğiniz şekilde koruyabileceğiniz şekle geliyor. Araç brandası kullanımı için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Brandayı aracınızın üstüne örtmeden önce temiz ve kuru olduğundan emin olun. Böylece branda altında kir ve nem oluşmasını önüne geçerek aracınıza zarar vermemiş olursunuz.
  • Brandayı hazırladıktan sonra brandayı aracınızın üstüne dikkati bir şekilde serin. Ardından ön ve arka kısmının doğru yerleştiğinden emin olmak için kontrol edin.
  • Kimi brandalarda üzerinde elastik bant veya lastikler bulunuyor. Eğer sizin brandanızda bu şekildeyse bu sabitleme yerlerini kullanarak brandanızı sabitleyebilirsiniz. Bu da rüzgarlı havalarda uçmasını engelleyecektir.
  • Branda kullanımınız bittiğinde ise temiz ve kuru yerde saklamaya özen göstererek branda kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Araç Brandası Kullanmanın Avantajları

Araba çadırı olarak da bilinen araç brandası, işlevsel özelliği sayesinde kullanımı önemli detaylar arasında yer alıyor. Araba brandası kullanmanın avantajlarına baktığımızda karşımıza pek çok fayda çıkıyor. Bunlar:

  • Hava koşullarından korunma. Araç brandası yaz kış fark etmeksizin her mevsim kullanılması tavsiye edilen ürünler arasında yer alıyor. Yağmur, dolu, kar veya rüzgar sonucu aracın boyasında, camlarında ve dış yüzeylerinde oluşabilecek olumsuzluklara karşı koruma sağlıyor. Bunun yanında Güneş ışınlarına karşı da koruyarak araç kullanım ve bakımının uzun ömürlü olmasına yardımcı oluyor.
  • Pratik bir kullanıma sahip olan brandalar, arabaların üstüne basit bir şekilde geçirilebiliyor.
  • Araç brandası kullanımı aracınızı uzun süre kullanmadığınız zamanlarda toz ve kira karşı da koruyor. Böylece uzun sürenin ardından ilk kullanımınızda tertemiz bir araç görebilirsiniz.
  • Branda yalnızda toz ve kirlere karşı değil çevreden gelebilecek olumsuzluklara karşı da koruma sağlıyor. Araç park halindeyken oluşabilecek hafif çizik ve darbelere karşı da bu zararları minimize ediyor.
  • Araç içi görünürlüğü de engelleyen brandalar potansiyel hırsızlık riskinin de önüne geçiyor.
İçindekiler