Araç kiralama ya da satın alma konusunda karşılaşılan terimlerden biri 2. sınıf araç oluyor. Araç özelliklerine göre ayrılan araç sınıfları, köprü ve otoyollardaki HGS noktalarında adil bir ücretlendirme yapılabilmesini sağlıyor. 2. sınıf araç kategorisi de belirlenmiş olan bu araç sınıfları arasında yer alan araçlar arasında yer alıyor. Peki 2. sınıf araç tam olarak nedir ve 2. sınıf araçlar nelerdir? Bu yazıda sizin için araç sınıfları arasından 2. sınıf araçları araştırdık. Konunun detaylarına haydi gelin birlikte bakalım.

İçindekiler

2. Sınıf Araç Nedir?

2. sınıf araçların neler olduğuna bakmadan önce 2. sınıf araç nedir, sorusunu yanıtlayalım. İkinci sınıf araç, ekonomik sınıf araç modelleri arasına giren orta büyüklükte olan araçları kapsıyor. Hem şehir içi hem de şehirlerarası yolda kullanılabilen bu araç modelleri rahat bir seyahat imkanı sunuyor. Fiyat performans ilişkisi yüksek olan bu araçlar uygun yakıt tüketimi ile de ekonomik bir kullanım imkanına sahip. Araç sınıfları genellikle AKS aralığına (dingil mesafesi) göre ayrıldığı için 3.20 metre ve üzerindeki araç modelleri bu sınıfta yer alıyor. Dolayısıyla model skalası yüksek bir sınıf.

2. Sınıf Araç Modelleri Nelerdir?

2. sınıf araç modelleri geniş bir yelpaze ile karşımıza çıkıyor. 2 akslı ve aks mesafesi 3.20'den uzun olan araçları kapsayan 2. sınıf araç modelleri daha çok uzun araçları kapsıyor. Minibüs, kamyonet, otobüs, minivan, arazi taşıtları gibi yük ve birden fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip olan araçları kapsıyor. Ücretli otoyollarda geçiş ücreti araçların sınıf türüne göre belirlendiği için bu araçlar ekonomik bir şekilde tarifelendirilen araç modelleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu modeller pek çok açıdan avantajlı olabiliyor.

2. Sınıf Araç Modellerinin Özellikleri

2. sınıf araçlar kullanım açısından en çok tercih edilen modeller arasından olduğu için trafikte de sıklıkla rastlanabiliyor. Peki bu araç modellerinin bu kadar çok tercih edilmesindeki etken nedir? 2.sınıf araç modelleri özelliklerine baktığımızda ise karşımıza şunlar çıkıyor:

  • 2. sınıf araç modelleri uygun fiyatları sayesinde daha çok tercih edilen araç modelleri arasında yer alıyor. Bütçesini düşünen kişiler için uygun araç çeşitleri arasında.
  • Bu araç modelleri yakıt ekonomisi yapıyor. düşük yakıt tüketimi ile ön plana çıkan 2. sınıf araç modelleri, uzun yolda ve şehir içi kullanımlarda avantaj sağlıyor. Böylece bütçe dostu bir kullanım imkânı sunuyor.
  • 2.sınıf araçlar listesi içerisinde yer alan araçlar, geniş araçlardan oluşuyor. Aracın büyük ve geniş olmasının vermiş olduğu konforlu yolculuk deneyimi rahat bir seyahat imkanı sunuyor. Seyahatlerde tercih edilen modeller oluyor.
  • 2. sınıf araç modelleri geniş bir model skalasına sahip olması açısından pek çok çeşitlilik sunuyor. Böylece her ihtiyaca ve beklentiye göre bir model sunarak araç seçme konusunda esneklik tanıyor. Dolayısıyla siz de 2. sınıf bir model araç seçerek kullanacağınız araca yönelik özellikleri arttırabilirsiniz.

Araç Sınıfları Nelerdir?

2. sınıf taşıtlar dışında daha pek çok sınıf yer alıyor. Araba üretiminin çeşitliliğinden dolayı ve ücretli otoyol ve HGS sistemlerinde adil bir ücret politikası uygulanması amacıyla sınıflandırma yapılıyor. Yapılan bu sınıflandırmalar il trafikte daha rahat ve basit bir akış sağlanmış oluyor. Peki diğer araç sınıfları nelerdir? Haydi gelin şimdi de onlara bakalım.

  • 1. Sınıf Araçlar: AKS aralığı 3.20 metre altında bulunan araç modelleri.
  • 2. Sınıf Araçlar: AKS aralığı 3.20 metre üstünde bulunun araç modelleri.
  • 3. Sınıf Araçlar: 3 AKS adedine sahip olan uzun araç modelleri.
  • 4. Sınıf Araçlar: AKS sayısı 4 veya 5 adet olan uzun araç modelleri
  • 5. Sınıf Araçlar: AKS sayısı 6 adet ve üstü olan uzun araç modelleri.
  • 6. Sınıf Araçlar: Motosiklet modelleri.

Popüler Yazılar

BİZİ TAKİP EDİN

İçindekiler